Korisničko ime: Lozinka:
Toyota inovacije » Motori
Nova generacija Toyotinih motora objedinjuje zadovoljstvo vožnje i brigu za očuvanje životne sredine.

Jedna od najvećih prednosti Toyote je tehnologija motora. Spektar nagrađivanih Toyotinih motora odlikuje se naprednim dizajnom i standardima kvaliteta, koje su postavili naši inženjeri. Svi Toyotini motori su razvijeni da postignu bolje performanse i odziv uz naglasak na smanjenje emisije štetnih gasova i uštedu goriva. Zato Toyota može kupcima ponuditi te prednosti sa sledećim tehnologijama:

  • Napredna tehnologija promenjivih ventila u VVT-i i VVTL-i benzinskim motorima;
  • Common-rail D-4D Clean Power dizel motori, koji sadrže Toyotin D-CAT sistem;
  • Jedinstveni Toyotin Hybrid Synergy Drive® pogon, koji je debitovao u Toyoti Prius.

Pored toga što kreira motore izuzetnih performansi, Toyota je smanjivanje štetnih uticaja na životnu sredinu postavila kao vrhunski prioritet. Naš najvažniji cilj u nastupajućim godinama je stvaranje automobila sa nultom emisijom izduvnih gasova koji se u potpunosti mogu reciklirati.

Toyotini dizel motori D-4D Clean Power motori sa Toyotinim D-CAT sistemom obrade izduvnih gasova su snažni, ali i čuvaju životnu sredinu. Visoko precizni VVT-i i VVTL-i benzinski motori kombinuju vožnju bez napora, nisku potrošnju goriva i nisku emisiju izduvnih gasova. Sa ciljem stvaranja vozila koje je što prihvatljivije za okolinu, Toyota je takođe razvila revolucionarnu Hybrid Synergy Drive®(HSD) tehnologiju i radi na sledećem koraku – hibridnom vozilu na gorive ćelije(Fuel Cell Hybrid Vehicle - FCHV).